Bu yazımızda tıp ve kozmetik literatüründe bir hayli yer kaplayan Shea yağı hakkında konuşmak istiyoruz. Faydası saymakla bitmeyecek olan Shea Butter genellikle Shea ve Karite ağaçlarından elde edilmektedir. Bu ağaçlar ise verimlilik açısından en çok Afrika’nın birkaç ülkesinde yetişmektedir. Doğal hali oda sıcaklığında katı halde olup rengi ise Hindistan cevizi içine yakın bir tondadır.


Peki nedir Shea Butter’in görevi?


Günümüzde yoğun iş temposu, stresli yaşam vs. gibi sebeple bir çok insanın en büyük problemlerinden biri haline gelen göz altı morarmaları ve torbalanmaları haline geldi. Shea yağı bu konuda tam bir çözüm merkezi. Sürekli kullanımda bu problemlerin aşılmasını hedefliyor.

Egzema, sivilce gibi cilt problemlerinin ortaya çıkardığı etkiyi minimuma indiriyor.

Kuruluk sorunu ile mücadele eden ciltlere en iyi yol arkadaşı olmaktadır.

Asidik yapısı ile doğal peeling diyebiliriz. Cildi yenileyerek ayna dostu bir insan olmamızı sağlıyor.

Parlayan, canlı ve tertemiz bir yüzümüz olması için elinden geleni yapıyor Shea Butter.


Yukarıda bahsettiğimiz özellikleri konumuz yüzümüz olduğu için, çok kısıtlı faydalarından bahsettik. Tırnaktan diz eklemlerimize kadar sayısız faydasından söz edebiliriz.


Shea Butter ile üretilmiş Biomish Lip Sleeping Mask